www.sunnahmart.com
hollister outlet
hollister uk
louis vuitton handbags
michael kors outlet online
nike free run
Zalivne smese


Česky Slovensky English Deutsch Srbsky

Zalivne smese

Dugoročno istraživanje je pokazalo, da je zalivanje pukotina najrentabilnija metoda zaštite puteva. CRAFCO sistem donosi ekonomičan način produžavanja veka asfaltnih i betonskih komunikacija. Mnogo studija i testova je dokazalo da kad  pukotine zaptivamo u pravo vreme može se produžiti interval ,  za daljne intervencije, za dve do četiri godine. Mnogo testova je pokazalo da na svaki utrošen 1 cent na zalivanje pukotina se uštedi 4 centa naknadnih troškova rehabilitacije. Pri drugim tretmanima troškovi su nekoliko puta veće na kvadratni metar i zato
„Kad je tesan budžet... pravo je vreme za zaptivanje!"
 
Pukotine u asfaltnim i betonskim mrežama se pojavljuju, samo je pitanje kada. Putne pukotine su nezaustavljive a bez ispravnog održavanja i popravki dolazi do ubrzanog pucanja ili pojave daljeg pogoršanja izdržljivosti i korišćenja puteva.

Izbor zalivnih smesa
Pre svake aplikacije mora da se izabere ta najoptimalnija zalivna smesa za date uslove. U prvom redu se mora ustanoviti da li se radi o:
- ispunjavanju pukotina
- zalivanju pukotina
- zalivanju spojeva
Svaki tip pukotine/spoja se razlikuju uzrokom usled kojih do njih dolazi  i veličinom. Naše zalivne smese se iz tog razloga razlikuju svojim elastičnim osobinama  i zato je neophodno odabrati taj pravi tip.

Na zalivne smese je isto tako velika potražnja, usled klimatskih uslova na datom lokalitetu i to uglavnom razlikom između najnižim i najvišim temperaturama do kojih tokom godine dolazi. Od široke ponude proizvoda firme CRAFCO Inc. izabrali smo samo te materijale, koji se preporučuju za naše klimatske uslove. Sve zalivne smese, koje Vam nudimo su proverene na mnogim gradilištima ne samo kod nas nego i u svetu.  

- ispunjavanje pukotina:  je tehnika zaptivanja pukotina, da bi se sprečilo prodiranje vode do podloge i to na putevima koji su u lošem stanju t.j. na njima ima mnogo pukotina, ali još nedolazi do strukturnog propadanja puta. Trebale bi se ispunjavati pukotine manje od 4mm. Ispunjavanjem ovih pukotina konzervišete ili poboljšavate stanje puta i produžavate njegov vek u proseku 6 do 8 godina.

- zalivanje pukotina: je tehnika zaptivanja pukotina, da bi se sprečilo prodiranje vode do podloge i to na putevima koji su u dobrom stanju, znači imaju zdrav materijal a pokazuju oštećenja većinom u formi toplotnih ili radnih pukotina većim od 4mm. Najčešći tip su poprečne pukotine udaljene međusobno 6 i više metara.
Generalno svi postupci pri zalivanju pukotina uključuju mehanička širenja pukotina pomoću frezovanja. Zalivanjem pukotina produžavate vek puta za 5 do 9 godina.

- zalivanje spojeva:  je tehnika zaptivanja spojeva u cemntno betonskim površinama, da bi se sprečila voda u prodiranju do podloge i urušavanje iste. Najuspešnija metoda, kako obezbediti optimalnu funkcionalnost i vek trajanja CB površine, je predloženi zdravi i kvalitetni sistem zaptivanja spojeva koji će biti funkcionalan duže vreme. 

Tabela korišćenja smesa CRAFCO

 
deo naziv artikla ispunjavanje pukotina zalivanje pukotina zalivanje spojeva zalivanje spojeva između šina i AB/CB korek-cije elastični mostni spojevi vodozaptivna izolacija
34202 Parking Lot Sealant EN  X X     X X  
34211 RoadSaver 211 EN X X X        
34515 RoadSaver 515 EN     X X      
34241 Asphalt Rubber Plus 241 EN X X          
34244 Asphalt Rubber Plus 244 EN X X   X      
34902 RoadSaver Silicone 902 NSL     X        
34903 RoadSaver Silicone 903 EN SL     X        
10233 SABA Sealer Field     X        
34952 TechCrete X     X X X  
34551 Waterproofing membrane             X
34656 Superseal LowMod     X        

Ako ste odredili optimalnu smesu za Vašu aplikaciju, možete pomoću kalkulatora izračunati potrebnu količinu.

Kalkulator potrošnje

Vruće aplikovane asfaltne smese

Hladno aplikovane zalivke

Specijalne zalivke otporne PHM

Asfaltne trake Qwikseal

EKOKOM - autorizovaná obalová společnost TOPlist